El fusell fotogràfic, una mena de culata a la podem acollar la càmera amb un teleobjectiu llarg, és molt útil per la foto d'animals salvatges i també per a foto esportiva, suposo.
No és un invent recent ni de bon tros, a finals del segle XIX E. J. Marey va construir una càmera fusell-revolver per estudiar el vol de les aus. El llibre de Jean Marie Baufle y Jean Philippe Varin "La caza fotográfica" de l'any 1979 considera el fusell fotogràfic com una eina molt essencial per a la fotografia d'animals salvatges i es lamenta que no es trobi en comerços fotogràfics. Actualment segueix sense trobar-se en comerços de fotografia pel que si hom el vol utilitzar se l'ha de construir un mateix, es una llàstima perquè és molt útil.
Jo men n'he construït que utilitzo amb una Nikon de 7200 i un teleobjectiu sigma 150-600 Sport, el conjunt, càmera, objectiu i fusell, pesa més de 4 kg i gràcies al recolzament extra del fusell se'l pot utilitzar a pols.
A continuació us mostro una foto del fusell sol i amb la càmera muntada.
Foto del fusell fotogràfic
Foto del fusell fotogràfic amb la càmera
Agafant el conjunt per la empunyadura i prement la culata al colze amb força es pot aguantar el conjunt amb molta estabilitat, la ma lliure s'utilitza per disparar, enfocar i moure el zoom.
Passejar aguantant una massa de més de 4 kg amb les mans i braços no pot durar gaire, els braços es cansen aviat. Per això utilitzo un arnès que em permet portar el pes del conjunt amb els braços descansats. Quan veig un possible candidat a una foto trec la càmera de l'arnès i l'aguanto amb la mà dreta recolzant-la al cos tant com puc. En el moment de disparar l'aguanto amb l'esquerra, que està descansada, i disparo amb la dreta.
Detall del suport per enganxar el fusell fotogràfic a l'arnès
Fusell fotogràfic penjat a l'arnès
Fusell fotogràfic subjectat amb la mà dreta.
Fusell fotogràfic subjectat amb la mà esquerra en posició per a disparar. La mà dreta queda lliure per a disparaar, enfocar...