Canvi idioma

Primera ronda

Clica a la imatge per veure la galeria de fotos de cada castell

Intent de tres de sis amb agulla i descarregat (no reglamentàriament) en segon intent per la Jove de Vilafranca Tres de vuit descarregat pels Xicots de Vilafranca Tres de vuir descarrega pels Castellers de Vilafranca

 Segona ronda

Clica a la imatge per veure la galeria de fotos de cada castell

Quatre de sis descarregat (no reglamentàriament) en segon intent per la Jove de Vilafranca Quatre de vuit descarregat pels Xicots de Vilafranca Quatre de nou amb folre descarregat pels Castellers de Vilafranca

 Tercera ronda

Clica a la imatge per veure la galeria de fotos de cada castell

Tres de sis descarregat (no reglamentàriament) en segon intent per la Jove de Vilafranca Nou de set descarregat pels Xicots de Vilafranca Tres de nou amb folre descarrega pels Castellers de Vilafranca

 Ronda de Pilars

Clica a la imatge per veure la galeria de fotos de cada castell

Pilar de 7 amb folre pel Castellers de Vilafranca Pilars de comiat

Quan faig macrofotografia al camp utilitzo la Nikon d300s amb l'objectiu zoom Sigma 70-300 junt amb el flash SB 600 de nikon i un joc te tubs d'extensió de 68 mm.
Aquest no és, ni de bon tros el millor equip, especialment per l'objectiu que és un dels més barats que hi ha al mercat.
Bàsicament  utilitzo el zoom des de els 70 mm als 200, per sobre dels 200 la qualitat baixa força. Això dóna una relació d'ampliació propera a 1 als 70 mm i de 0,34 als 200m. Pel que fa a la distància de treball mesurada des de la punta de l'objectiu al subjecte a fotografiar varia des de uns 14 cm a 85. Com podem veure amb aquest modest equip puc cobrir les  relacions d'ampliació més usuals sense cap canvi d'òptica, modificant el zoom i la distància de treball.

Quan practiquem macrofotografia al camp ens movem en relacions d'ampliació relativament petites, inferiors a 1. En aquestes condicions la millor opció és un objectiu macro que  podrem utilitzar sense tubs d'extensió, pel que podrem treballar des  de l'infinit fins a una relació d'ampliació 1. En aquestes condicions podrem fotografiar una abella. Recomanem una focal més aviat llarga, superior 100 mm per tal de poder fer les fotos a uns 30 cm del subjecte.

Definició

En rigor la  macrofotografia es quan fotografiem un objecte (al negatiu o xip) a una mida igual o més gran que la realitat. En una època en que la mida del negatiu era la mateixa que la de la foto això era sinònim de fer fotos a una mida igual o superior que la realitat.

Ja en l'època de la fotografia analògica on el negatiu de 35 mm (36X24 mm) va convertir-se en un estàndard va començar a interpretar-se la macrofotografia com les fotos que al mirar-les en paper tenien una mida igual o superior a la realitat. Aquesta definició és una mica ambigua ja que depenent de l'ampliació de la foto i una mateixa foto pot considerar-se macrofotografia o no.

El meu equip comsta de:

 • Càmera Nikon D50
 • Càmera Nikon D300s
 • Objectiu Nikon 50mm f 1.8
 • Objectiu Nikon 35-80 mm f 3.5
 • Objectiu Sigma 18-200 mm f 3.5-4.5
 • Objectiu Sigma 70-300 mm f 4.5-5.6
 • Flash Nikon  SB 600
 • Tubs d'extensió
 • Telescopi Celestron